Talentonderwijs

Overzicht van ons talentonderwijs aanbod

Wij verrijken het onderwijs met inspirerende en innovatieve vaklessen op het gebied van kunst, cultuur en sport, verzorgd door bekwame vakprofessionals. Onze vaklessen kunnen kortdurend afgenomen worden of als doorgaande leerlijn.

Bekijk hier welke scenario's er mogelijk zijn.

Help kinderen hun talenten te ontdekken

Wij komen graag in contact met schooldirecteuren en leerkrachten die er, net als ons, in geloven dat een breder lesaanbod bijdraagt aan het leerplezier van kinderen en dat dit een positief effect heeft op de leerprestaties.

talentenwijzer-talentonderwijs

Wij kunnen ook helpen met het organiseren van:

  • de sportieve pauze
  • masterclasses
  • plus klassen
  • STEAM klassen
  • sportdagen
  • themawerken
  • vakantiescholen

We maken een uitdagend en gevarieerd programma met activiteiten op het gebied van cultuur, techniek en/of sport, verzorgd door bekwame vakprofessionals.

Onze beloften

wijs je talent talentenpodium

Burgerschap vaardigheden versterken met Wijs je Talent

Ben je op zoek naar een uitdagend programma dat leerlingen helpt om hun unieke talenten te ontdekken en hun burgerschap vaardigheden te versterken?

Dan is het programma Wijs je Talent precies wat je nodig heeft!

Lees hier alles over dit inspirerende talentontdekkingsprogramma.

Inspirerend talentonderwijs voor ieder kind toegankelijk

Veelgestelde vragen

Hoe is Talentenwijzer ontstaan?

Talentenwijzer is voortgekomen uit Expertisecentrum Het Talentenhuis, in 2010 gestart door twee vooruitstrevende docenten gericht op het verrijken van onderwijs met cultuur, techniek, en sport om leerlingen hun talenten te laten ontdekken en te ontwikkelen en hen ultiem te inspireren. Met een netwerk van meer dan 100 scholen en 350 professionals in Zuid-Holland, breidde Het Talentenhuis zich in 2024 uit naar de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht onder de naam Talentenwijzer, onder leiding van Nathalie Hazelhoff.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek?

Leuk dat je interesse hebt in onze dienstverlening!

Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met onze directeur Nathalie Hazelhoff. Dit kan telefonisch of per WhatsApp via +316 46 236 693 of je kunt mailen naar nathalie@talentenwijzer.nl.

Je kunt ook ons contactformulier invullen, dan neemt ze contact met jou op.

Hebben al jullie vakprofessionals een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Ja, alle vakprofessionals in onze organisatie dienen in alle gevallen in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vanwege hun (les)bezoeken aan scholen.

Welke lessen verzorgen jullie vakprofessionals?

Ons huidige onderwijsaanbod gericht op talentontwikkeling bestaat uit de volgende vakgebieden:

  • Muziek
  • Theater
  • Dans
  • Kunst
  • Techniek
  • Wetenschap & technologie
  • Digitale geletterdheid
  • Sport

In alle vaklessen is burgerschapsvorming en taalontwikkeling geïntegreerd.

Hoe vaak komen jullie les geven?

Onze vaklessen kunnen als volgt afgenomen worden:

  • kortdurend, voor een hele dag
  • als een lessenserie van vakantie tot vakantie
  • voor een heel schooljaar.
Waarom zouden we samenwerken met een externe partij op het gebied van talentontwikkeling?
  1. Om een doorgaande leerlijn op verschillende talentvakgebieden te borgen.
  2. In het kader van werkdrukverlaging. De groepsleerkracht kan tijdens onze vaklessen iets anders doen.
  3. De groepsleerkracht kan ook bij de vaklessen blijven en geïnspireerd worden door onze vakprofessional.
  4. Wij bieden een breed aanbod van vaklessen op het gebied van cultuur-, techniek- en sporteducatie. Je kunt de inzet van onze vakprofessionals eenvoudig op- en/of afschalen.
  5. Ons vaklessen voldoen aan de SLO-kerndoelen.
Waarom zouden we het verzorgen van deze leuke lessen uitbesteden?

Niet iedere groepsleerkracht vindt het leuk om expressievakken te geven en niet elke leerkracht is technisch onderlegd.

Onze ervaring is dat bijvoorbeeld de leerkracht van groep 4 Samira een grote passie heeft voor dans en meester Tim van groep 7 voor techniek. Deze lessen worden door hun met veel passie gegeven. De kinderen worden enthousiast gemaakt en ontdekken hun talenten. Helaas lukt het niet om de talenten van deze kinderen verder te ontwikkelen want als ze overgaan naar een volgende groep, verdwijnt dit lesaanbod.

Wij vinden het belangrijk dat jullie vakprofessionals bij ons team passen. Hoe maken jullie de match?

Dit is voor de vakprofessional ook super belangrijk! De eerste match wordt gemaakt op basis van de inhoudelijke wensen. Daarna kijken we naar de beschikbaarheid van onze vakprofessionals en daarna selecteren we de vakprofessionals die het beste bij jullie school passen. Deze stellen we voor. Met de kandidaat van voorkeur wordt een kennismakingsgesprek gepland. Een proefles behoort in sommige gevallen ook tot de selectieprocedure.

 

Wat doen jullie aan deskundigheidsbevordering van jullie vakprofessionals?

Een vakprofessional begint met een online training die uit verschillende modules bestaat. Na afronding van deze modules behaalt de vakprofessional het certificaat 'Startbekwaam vakprofessional'. Vervolgens bieden wij doorlopende ondersteuning aan voor hun vaardigheidsontwikkeling via een veelzijdig (online) trainings- en coachingsprogramma. De coaching omvat het observeren van vaklessen en het geven van gerichte feedback. Ons programma legt de nadruk op het versterken van expertise in pedagogiek, didactiek, klassenmanagement en de nieuwste vakinhoud. Hierdoor voldoen onze vakprofessionals niet alleen aan de kerndoelen, maar blijven ze ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Geven jullie vakprofessionals zelfstandig les?

Ja, onze vakprofessionals geven zelfstandig les. Het is wel belangrijk dat er altijd een bevoegd gezag aanwezig is in de nabijheid van de vakprofessional, vooral in situaties waarbij ondersteuning nodig is, veelal op pedagogisch gebied.

 

Wat betekent maatwerk talentonderwijs?

Alle programma’s die wij aanbieden worden gecombineerd met leerlijnen die continu geactualiseerd worden door onze programmamanagers in afstemming met de wensen van jouw school. Onze programma’s bevatten ook elementen op het gebied van burgerschap en taalontwikkeling. Bovendien ontvang je van ons een volledige verantwoording op de leerlijnen, gedurende verschillende momenten in het jaar. Zo weet je zeker dat wij de doelen voor het einde van het jaar bereiken!

 

Zijn er subsidiemogelijkheden?

Ja, scholen die onderdeel uitmaken van de G5 (Amsterdam,  Almere, Den Haag, Utrecht en Rotterdam) kunnen een deel van de kosten voor externe inhuur vergoed krijgen.

Lees hierover meer op de websites van Andersom Almere en Andersom Amsterdam.

Terug naar boven

Een talentenbox voor toptalent

De Talentenbox is een exclusief maatschappelijk initiatief van Talentenwijzer en wordt bekostigd door de eigen organisatie. De Talentenbox is bedoeld voor een leerling die vanwege persoonlijke redenen (kan bijv. financieel , maar ook bijvoorbeeld vanwege een moeilijke periode) een extra zetje in de rug kan gebruiken.

Innovatie in het onderwijs

Jouw school krijgt de mogelijkheid om  eenmaal per jaar te kiezen voor een specifieke WoW-activiteit. Deze activiteiten zijn ontworpen om leerlingen op een unieke manier voor te bereiden op de toekomst, door hen kennis te laten maken met materialen, die ze anders nooit zouden ervaren.

Mascotte Lufy als inspiratiebron

Onze levendige mascotte Lufy belichaamt met zijn opvallende, kleurrijke manen, die matchen met ons logo, de essentie van onze organisatie. Hij staat symbool voor plezier in het onderwijs, de WoW-factor en diversiteit, en maakt een blijvende indruk op leerlingen.

.

Ja, ik ben er klaar voor

Brochure Talentenwijzer
Download onze brochure
Bekjk ons aanbod voor schooljaar 2024-2025
Download
nathalie-website
Maak een vrijblijvende afspraak
Wij komen graag langs bij jou op school
Contact